University of the West of Scotland

With origins dating back to 1897 and four Scottish campuses, University of the West of Scotland (UWS) is one of Scotland’s most innovative modern universities.

As part of a commitment to providing cutting edge solutions for students the UWS Paisley Campus has undergone significant improvements to provide students, staff and visitors with a more progressive, contemporary, and sustainable learning and working environment, including a unique transformation at the Paisley High Street Gateway.

 

 

Challenge

The University wanted to enhance their new extended reception area with innovative screen displays and interactive technology solutions. This area provides social learning spaces, meeting spaces with interactive smart screen technology, plus display zones and a café. It was designed to be spacious and flexible enough to also host events and exhibitions. The changes were designed to activate this as an important link space, providing areas for students to meet before and after lectures.

Solution

Working closely with the University team, the concept of a 32-screen pivoting wall with rear collaboration features plus zoned audio and presentation abilities was born. Comprising NEC 46” UHD ultra-narrow bezel screens arranged in an 8 x 4 combination creates a dramatic visual canvas with a native resolution of 15K showcasing the stunning visuals.
Multizone content, driven by the power of eight ONELAN 4K Net-Top-Box (NTB) digital signage players, provide real-time cross-campus and local area information to staff, students, and visitors.

Content is easily controlled and centrally updated by the team at the main reception desk who can select from several preconfigured templates, which are maintained on a regular basis.

In addition, a second videowall powered by ONELAN Digital Signage and featuring a further nine NEC 46” screens in a 3 x 3 format, is located behind the reception desk, welcoming visitors, as well as mirroring some of the content from the larger pivoting wall.

Outcome

The completed project stands as a flagship extension to the University’s facilities and a perfect indicator of the high level of facilities that can be found throughout the campus.

Download Case Study PDF

 

 

Interested in finding out more?